لوگو آموزشگاه رشدینو
0
دهکده آموزشی رشدینو

وبلاگ

مزایا و معایب ویندوز 11

ویندوز 11

نزدیک به یک دهه پیش، مایکروسافت ویندوز 10 را معرفی کرد. پس از گذشت یک دهه مایکروسافت تصمیم گرفت که ویندوز جدیدی را معرفی کند که ویژگی های آن آنقدر متفاوت بود که دیگر نمی توانست فقط یک بروز رسانی از ویندوز 10 باشد. در نتیجه سیستم عامل جدید خود را معرفی کرد که جایگزین ویندوز 10 می شود. 

 بین سال های 2021 تا 2022، ویندوز 11 رسما وارد بازار شد. و درست مانند ویندوز های قبلی خود، کاربران در سراسر جهان از خود می پرسیدند: آیا باید ویندوز خود را ارتقا  دهیم؟؟

ویندوز 11

مزایا ویندوز 11 

بسیاری از ترفندها و ویژگی های ظاهری جدید باعث شده که ویندوز 11 جذاب به نظر برسد. تصاویر پس زمینه ویندوز 11، بسیار جذاب و زیبا است. در این پست قصد داریم مزایا و معایب ویندوز 11 را بررسی نماییم.

1.ظاهر شیشه ای زیبا

دسکتاپ جدید ویندوز 11  ظاهر شیشه‌ای و شفاف دارد. شفافیت بسیار زیادی در منوها و بسیاری از بخش های ویندوز 11 وجود دارد. همچینن از جلوه هایی مثل تار کردن، سایه دار کردن و گرد کردن گوشه ها برای زیبایی بیشتر استفاده شده است.

منوی شیشه ای ویندوز 11

2.نواروظیفه

نوار وظیفه ویندوز 11 متفاوت از نسخه های قبلی است. منوی کلیک راست آن متفاوت است، تنظیمات آن کاملاً بازنگری شده است. مانند سیستم عامل مک و بسیاری از محیط های دسکتاپ لینوکس، نوار وظیفه ویندوز 11 می تواند به یک Dock تبدیل شود و نمادهای روی آن را می توان در مرکز قرار داد.

در ویندوز 11 سعی شده نوار وظیفه ساده تر و شیک تر نمایش داده شود اما از لحاظ کاربری بسیاری از ویژگی های آن محدود شده است.

تیم ها در ویندوز 11

3.ابزارک های (ویجت ها)ویندوز 11

ابزارک ها در ویندوز یک مفهوم کاملاً جدید نیست. ویجت ها بخش مهمی از سیستم عامل ویندوز 7 بودند و اکنون در مورد ویندوز 11 نیز همین گونه است. با این حال، مایکروسافت با آخرین سیستم عامل خود برداشت بسیار متفاوتی از ویجت ها دارد.
ویندوز 11 با یک پنل ویجت کاملاً جدید ارائه می شود که انواع مختلفی از کارت ها و اطلاعاتی مانند آب و هوا، اخبار و غیره را دارد. اصولاً پنل ابزارک دارای دو بخش است.

بخش بالایی دارای ویجت هایی برای آب و هوا، ورزش، عکس و موضوعات دیگر است. بخش پایین همه چیز درباره اخباری است که از چندین وب سایت خبری آنلاین تهیه شده است. ویندوز ۱۱ دارای ویجت‌ هایی است که استفاده از قابلیت‌ های ویندوز را برای شما راحت‌تر می‌کند.

ویجت ها در ویندوز 11

4.طرح بندی ها و گروه ها با دسترسی آسان Snap Layouts و Groups

ویندوز قبلاً از بستن پنجره‌ها در کناره‌ها یا گوشه‌های صفحه پشتیبانی می‌کرد. این ویژگی که در اصل از سایر سیستم عامل ها “قرض گرفته شده” بود، با ویژگی Fancy Zones Windows Power Toys بیشتر گسترش یافت. اکنون، یک نسخه جدید و بهبود یافته در ویندوز 11 این ویژگی را برای همه به ارمغان می‌آورد و آن را در منوی سریعی که روی دکمه حداکثر کردن قرار دارد، قرار می‌دهد.

گروه بندی در ویندوز 11

5.برنامه های اندروید در ویندوز 11

در ویندوز 10، اگر بخواهید یک برنامه یا بازی اندروید را اجرا کنید، باید گوشی هوشمند خود را از راه دور کنترل کنید یا از یک شبیه‌ساز استفاده کنید. به لطف همکاری آمازون و  مایکروسافت می توانید برنامه های اندروید را روی ویندوز 11 اجرا کنید. برنامه ها از فروشگاه برنامه آمازون تهیه می شوند. مسلما، با توجه به اینکه فروشگاه App store آمازون هنوز در حال پیش نمایش است، این ویژگی محدویت هایی را به همراه دارد و عالی به نظر نمی رسد.

اپلیکشین ها در ویندوز 11

عملاً «سازگاری با برنامه‌های اندروید» ویندوز 11 به فروشگاه آمازون محدود شده است. بدتر از آن، فقط با تعداد محدودی از نرم افزارهای موجود در آنجا سازگار است. 

6.بازی های نسل بعدی

مایکروسافت در آخرین به‌روزرسانی ویندوز 11، راهی آسان برای بررسی اینکه آیا رایانه شخصی شما برای Direct Storage آماده است یا خیر، در قالب پیش‌نمایش نوار بازی مایکروسافت منتشر کرده است.

همانطور که توسط PC Gamer گزارش شده است، کاربران می توانند پس از به روز رسانی نوار بازی Xbox به تب ویژگی های بازی در منوی تنظیمات مراجعه کنند. نسخه به روز شده این ابزار اکنون نشان می دهد که سیستم شما برای DirectX 12 Ultimate نیز آماده است. به عنوان بخش هایی از رایانه یا لپ تاپ بازی شما برای آماده شدن برای ویژگی Direct Storage نسل بعدی باید ارتقا یابد.

بازی ها در ویندوز 11

در مورد Direct Storage، ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار را می طلبد که بتواند از آن استفاده کند. ممکن است ویندوز 11 از آن پشتیبانی کند، اما اکثر بازی‌ها از آن پشتیبانی نمی‌کنند. اما این نکته را در نظر بگیرید که سخت افزار و نرم افزار به سرعت در حال پیشرفت هستند.

معایب ویندوز 11

همه چیز آخرین نسخه ویندوز مایکروسافت خوب نیست. ممکن است بسیاری از تغییرات و ترفنده جالب نباشد و دلیل کافی برای ماندن در ویندوز 10 داشته باشید.

1.دسکتاپ تسریع شده ویندوز 11

به دلیل کمبود و قیمت بالای سخت افزار، پیدا کردن یک GPU جدید با قیمت مناسب کاری بسیار سخت است. از طرف دیگر دسکتاپ ویندوز 11 از جهاتی ساده شده است که ممکن است برای برخی از کاربران قدیمی ویندوز جالب نباشد مثلا منوی راست کلیک بسیار محدودتر است.

صفحه نمایش در ویندوز 11

همچنین،خوشبختانه وجود شفافیت و جلوه‌های سایه بیش از حد که باعث شده بود به دیدن آنچه اهمیت بیشتری دارد آسیب برسد، در ویندوز 11 تا حدودی کاهش یافته است.

2.سفارشی سازی ضعیف نوار وظیفه

یکی از مهم ترین شرط های ویندوز 11 ساده تر کردن رابط کاربری است. با این حال، جنبه هایی وجود دارد که در آن تا حد زیادی قربانی شده است و برخی از کاربران چندان خوشحال نیستند که بگویند. به عنوان مثال، نوار وظیفه چندان قابل تنظیم نیست.

دیگر نمی توان آن را به قسمت های مختلف صفحه منتقل کرد یا با فشار دادن دکمه وسط ماوس نسخه جدیدی از برنامه را باز کرد. اگرچه اینها ویژگی های اساسی نیستند، اما افراد بسیاری هستند که به آن عادت کرده بودند.

مدل نواروظیفه در ویندوز 11

حتی مایکروسافت اذعان کرد که نوار وظیفه ویندوز 11 آنطور که باید عالی نیست و در به‌روزرسانی‌های بعدی ویندوز 11 آن را تغییر داد.

3.خداحافظی با کورتانا

کورتانا مبتنی بر هوش مصنوعی است، مانند دستیار گوگل و الکسای آمازون، که شما از طریق صدا با آنها تعامل دارید. بسیاری از افراد به استفاده از دستیار صوتی ویندوز 10 که از همان ابتدا میشد عادت کرده اند. این بدان معنا نیست که در ویندوز 11 قابل استفاده نخواهد بود، اما نصب دستی مورد نیاز است. همچنین، عملکرد آن در مقایسه با ویندوز 10 به احتمال زیاد محدود است.

4.هنوز برخی اشکالات وجود دارد.

اگرچه نسخه جدید ویندوز اکنون به طور رسمی در دسترس است، اما هنوز  اشکالات و باگ هایی وجود دارد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر عملکرد آن تأثیر می گذارد. گاهی اوقات پلتفرم می تواند رفتار نامنظم داشته باشد، همانطور که در سیستم عامل های بسیار جوان معمول است.

بهتر است برای رفع این مشکلات کوچک کمی بیشتر منتظر بمانید تا آپدیت ها منتشر شوند. اگرچه ممکن است این چند اشکال در هنگام نصب نسخه جدید تعیین کننده نباشد، اما اگر کاربر با دانش کافی نیستید، بهتر است فعلاً از ویندوز 10 استفاده کنید.

5.ثبت نام مایکروسافت الزامی است.

اکثر کاربران  برای استفاده از ویندوز 10 حساب کاربری مایکروسافت ندارند. دلایل آن بسیار متنوع است، اما یکی از رایج ترین آنها عدم تمایل به اشتراک گذاری اطلاعات خصوصی با هیچ شرکتی است.

استفاده از ویندوز 10 بدون اکانت مایکروسافت امکان پذیر بود، اما با جانشین آن امکان پذیر نیست، حداقل فعلا. باز کردن حساب مایکروسافت اجباری است، در تمام مراحل نصب و پس از اتمام نصب برای استفاده از ویندوز 11 به آن نیاز دارید.

مزایای ویندوز 11

7.نیازمندی سیستمی ویندوز 11

  • حافظه ذخیره سازی 64 گیگابایت یا بیشتر از 64 گیگابایت مورد نیاز است
  • پردازنده 1 گیگاهرتز یا سریعتر با 2 هسته یا بیشتر در یک سیستم پردازنده 64 بیتی سازگار مورد نیاز است
  • نسخه 2.0 TPM نیاز دارد.
  • کارت گرافیک سازگار با DirectX 12 یا جدیدتر با درایور WDDM 2.0.

اینها برخی از معیارهای اولیه یا سیستم مورد نیاز اولیه برای سیستم عامل ویندوز 11 هستند. نیاز به سخت افزار نسبتا قوی از نظر فنی، یک نقطه ضعف نیست، اما می تواند به یک مانع تبدیل شود. اگر شرایط سخت افزاری را برآورده نکنید، به سادگی نمی توانید ویندوز 11 را نصب کنید. بنابراین، باید رایانه خود را ارتقا دهید و در برخی موارد، یک رایانه جدید خریداری کنید.

در هر صورت، این کاری است که دیر یا زود شما به انجام آن خواهید رسید، زیرا فناوری آنقدر پیشرفت کرده است که تجهیزات چند سال پیش در حال منسوخ شدن هستند. خسته کننده ترین نیاز ویندوز 11 TPM 2.0 است، اگر رایانه شخصی شما کمتر از 5 سال سن داشته باشد، مطمئناً این پارامتر را دارد. اما آنچه ضروری است این است که کارت گرافیک شما با DirectX 12 سازگار باشد، جایی که احتمالاً باید بیشترین سرمایه گذاری را برای استفاده از ویندوز 11 داشته باشید.

جمع بندی 

در این مقاله ویژگی مهم ویندوز 11 را برای پاسخ به سوال ویندوز 11 نصب کنیم با نه ؟ معرفی کردیم. حالا نوبت شماست که بررسی کنید کدام ویندوز برایتان  کاربردی تر است است و میان عوامل گفته شده، بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.اگر شما که علاقمند هستید که با ویژگی های ویندوز جدید آشنا شوید و حداقل تجربه کار با آن را داشته باشید پیشنهاد میکنیم حتما نصب کنید.

برای آشنایی با نحوه استفاده از ویندوز می توانید به دوره ICDL دهکده آموزشی رشدینو  (مرکز آموزش تخصصی و کاربردی در رشت) سر بزنید. در دوره مهارت هفت گانه ICDL می توانید تمام نکات مربوط به ویندوزهای  7-11  و برنامه های کاربردی آن را یاد بگیرید. اگر همچنان سوالی در مورد ویندوز 11 دارید یا در انتخاب خود مردد هستید یا در هنگام استفاده از آن تجربیاتی کسب کردید که فکر می‌کنید برای سایرین مفید است، خوشحال می‌شویم که آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

 

  ()

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دوره های آموزشی مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره صفحه اصلی

برای هدر

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.